Какво съдържат ежедневните продукти, които използваме


Какво съдържат ежедневните продукти, които използваме

   Като потребители, ние използваме различни продукти за бита, като почистващи препарати, различни козметични продукти, за лична хигиена и много други. Замисляли ли сте се, всъщност какво съдържат всички онези продукти, които използвате в ежедневието си? Най-вероятно сте поглеждали етикетите на продуктите, които сте ползвали, също и на тези, които в момента използвате. И сигурно сте забелязали, че продуктите, които купувате съдържат елементи от битовата химия, но и аз не се бях замисляла затова, че употребявам продукти с вредни за здравето съставки. Един ден, когато разбрах, че мога да заменя тези продукти с такива, изработени от био-активни вещества, аз с готовност приех тази идея и започнах да опитвам продукти с екологично-чист сътав. Сега, когато почиствам дома, мия съдовете, пера дрехите и готвя, съм спокойна, че съм намерила начин да намаля риска от вредата на всички онези продукти, които бях свикнала да ползвам. Реших, че мога да променя начина, по който се грижа за дома и здравето на цялото семейство и не след дълго, след като взех решение да започна да заменям вредните продукти, у дома вече поставихме началото на употребата на екологично-чисти продукти, които за щастие една колежка ми показа в работата. Останахме много доволни и благодарни. Още с първата употреба, забелязахме, че продуктите са много ефективни. Първо си купихме екологично-чист препарат за миене на съдовете. Веднага забелязахме, че перфектно измива всички повърхности и решихме вече да използваме само този препарат за съдове, защото всичко, което измихме, блестеше от чистота. И не само това, но и винаги, докато мием съдовете, ние сме спокойни за нашето здраве, защото препаратът е изработен от био-активни вещества. Дори и да остане нещо по стените на съдовете, знаем, че съставките, съдържащи се в препарата няма да ни вредят. А нали ще се съгласите, че колкото и старателно да изплакваме съдовете, все нещо от самия препарат остава по стените и след това го поглъщаме заедно с храната. Ако мием съдовете с препарат, който съдържа вредни за здравето съставки, като например съдържащите се във верото нефтените деривати, ще поглъщаме с храната остатъци от тези вредните съставки и обратното, ако мием съдовете с препарат, който е изработен от био-активни вещества, с екстракти от растения, като в този екологично-чист препарат за миене на съдовете, който съдържа алое вера, можем да сме спокойни, че няма да ни навреди на здравето. Той е висококонцентриран, с цитросов аромат, съдържа още екстракт от растението shiso и предпазва кожата на ръцете по време на миене.
   С този препарат за миене на съдовете от 1 литър използваме или диспенсър, който се поставя в бутилката за отмерване на капки, или дозиращ флакон от 500 мл, с повдигащо се палче за отливане на необходимото количество от препарата за измиване на съдовете.
   За миялна машина използваме прахообразен препарат за миене на съдовете от 1,4 кг или таблетки за миялна машина, които са 60 на брой. От прахообразният препарат слагаме 10 г за слабо замърсени или 20 г за силно замърсени съдове. Ако предпочетем таблетките - тогава ги разделяме на две части, като всяка половин таблетка поставяме в миялната машина заедно с опаковката, тъй като тя е биоразградима и също като таблетката се разтваря изцяло, без остатъци.
   Ефектът е блестящи и гладки повърхности. Препаратът за миялна машина не надрасква съдовете и ги оставя чисти, гладки и блестящи. С една дума, с удоволствие използваме тези екологично-чисти препарати за миене на съдовете.


Коментари